Alla inlägg under februari 2024

Av Kaj Olsson - Fredag 16 feb 19:02

Alla vill ha ett snyggt och fräscht badrum, och det kan vara en nödvändighet att renovera badrummet i en äldre bostad men kostnaden för badrumsrenoveringar avskräcker många. Ofta är den ändå överkomlig med en välplanerad budget och smarta val. Lista alla badrumsrenoveringskostnader och var noga med att även få med alla små poster. Vissa är lätta att förutse medan andra kan variera mer, så du behöver ha lite marginaler i din färdiga kalkyl.

 

En av de större kostnaderna för badrumsrenoveringen är materialval som exempelvis kakel, möbler och inredningsdetaljer. Här gäller det att fundera på vad som behövs och är viktigt, vilken stil man vill ha och sedan fönstershoppa. Genom att veta priset för olika alternativ kan du göra val som kan ha betydande utfall på den totala badrumsrenoveringskostnaden. Det finns många olika material och kvalitetsnivåer som du behöver känna till.

 

En annan post som utgör en avsevärd del av badrumsrenoveringens kostnader är arbetet, bland annat VVS- och elarbeten. Den påverkas förstås av omfattningen av projektet, ska du flytta väggar, avlopp och dylikt blir det dyrare, så här gäller det att tänka till. Kan du behålla planlösningen som den är och ändra så lite som möjligt av VVS och dragning av el behöver inte kostnaden för badrumsrenoveringen dra i väg.

 

Mindre kostnader för badrumsrenovering är design och planering, beroende på om du till exempel anlitar en arkitekt för en större förändring eller bara ska fräscha upp det du har. Vissa åtgärder kräver bygglov, vilket är en fast kostnad som alltså är lätt att räkna med.

 

En avvägning mellan vilken kostnad i badrumsrenoveringen som är nödvändig och vilken som är ren lyx gör stor skillnad för om din plan kommer att vara realistisk eller inte. Jämför även offerter för att hitta rätt hantverkare. Därmed inte sagt att du ska välja det billigaste för allt, för det blir ofta dyrt i slutändan, utan lägg tid på efterforskningar för att kunna göra informerade val, så kan du hålla nere badrumsrenoveringskostnaden och ändå få det badrum du vill ha.

Tidigare månad - Senare månad
Ovido - Quiz & Flashcards